Delikatese ar misiju
Nostāsti par
ciedru riekstu izmantošanu ir atrodam jau kopš antīkā laikmeta. Romiešu
karavīri tos lietoja uzturā, un tie ir tikuši pieminēti Senās Grieķijas
rakstnieku autoru darbos kopš 300 gadus pr.Kr.
Vērtējot to uzturvērtību, ciedru rieksti satur tikpat un pat vairāk uzturvielu kā
jebkuri citi rieksti un sēklas. Taču, pētot bioloģiski, ciedru rieksti
nepavisam netiek klasificēti kā rieksti.
Tās patiesībā ir
priežu koku sēklas, kuras var atrast noslēpušās čiekuros. Taču, lai informācija
nebūtu maldinoša, tas nenozīmē, ka šīs sēklas no jebkuras priedes ir piemērotas
cilvēka organismam. Droši ēdamās sēklas ir tikai 20 šķirņu priežu kokiem visā
pasaulē.
Ciedru rieksti
tiek uzskatīti par delikatesi visā pasaulē. Visbiežāk tie tiek ēsti tāpat, vai
grauzdēti un izmantoti neskaitāmās receptēs. Piemēroti jebkuram cilvēkam,
neatkarīgi no viņa dietārajiem paradumiem. Tas ir noslēpums gan labai veselībai, gan skaistai ārienei.
Comments
Post a Comment