Avokado un ciedru riekstu salāti
Šovakar, pēc garas darba dienas, jūsu menu kartē tiek piedāvāti īpaši viegli pagatavojami salāti vakariņām.
4 porcijas
Sastāvdaļas:
1 galviņa romiešu salātu
1 avokado
1 tase saulespuķu sēklu dzinumu (taču der arī sēklas un jebkuri citi dzinumi pēc saviem ieskatiem)
1 vidēja izmēra tomāts, smalki sagriezts
1 vidēja lieluma gurķis
1/4 daļa tases apgrauzdētu ciedru riekstu
Mērcei:
1/4 daļa tases olīveļļas
1/8 daļa tases balzamiko vai vīna etiķa
1 sasmalcināta daiviņa ķiploka
1 tējk. Dižonas sinepju.
Pagatavošana:
Sasmalcina salātus un dārzeņus, liek tos bļodā. Apgrauzdē ciedru riekstus līdz tie iegūst viegli brūnu nokrāsu. Sagatavo mērci, to pārlej salātiem, pievieno garšvielas pēc izvēles un pasniedz uzreiz pēc pagatavošanas.
Riekstus patiešām iesaku apgrauzdēt, lai tauku satura ziņā tie kļūst organismam vieglāk sagremojami, ņemot vērā, ka salātos tiek izmantota olīveļļa un avokādo, kuriem arī ir augsts tauku saturs, līdz ar to šādi salāti ir ļoti sātīgi.
Comments
Post a Comment