Ciedru riekstu cepumi
Aptuveni 25 lieli cepumi
Cepšanas laiks: 12 - 15 minūtes
Iepriekš uzsildīt cepeškrāsni līdz 200 grādiem pēc Celsija.
Sastāvdaļas:
1/2 tase ciedru riekstu, 2 tases miltu, 1 tējk. cepamās sodas, 1 tējk. sāls, 1 tase sviesta, 3/4 tases kļavu sīrupa, 3/4 tases medus, 2 olas, 1 tējk, vaniļas ekstrakta, 2 tases nepagatavotu auzu pārslu, 1 tase kaltētu dzērveņu (vai rozīņu).
Gatavošana:
Izsijāt miltus, sāli un cepamo sodu, kurus atstāj uz brīdi, kamēr tiek sagatavots pārējais.
Sakuļ sviestu, kļavu sīrupu, medu, olas un vaniļu, kamēr masa kļūst viegla un gaisīga.
Samaisa visu kopā ar miltiem. Pievieno veselus vai sasmalcinātus ciedru riekstus pēc garšas. Var pievienot arī auzu pārslas un kaltētas dzērvenes/rozīnes
Izsijāt miltus, sāli un cepamo sodu, kurus atstāj uz brīdi, kamēr tiek sagatavots pārējais.
Sakuļ sviestu, kļavu sīrupu, medu, olas un vaniļu, kamēr masa kļūst viegla un gaisīga.
Samaisa visu kopā ar miltiem. Pievieno veselus vai sasmalcinātus ciedru riekstus pēc garšas. Var pievienot arī auzu pārslas un kaltētas dzērvenes/rozīnes
Pēc garšas cepumi ir ļoti viegli, saldums ne pavisam nav šķebinošs, kā sākumā varētu likties, iepazīstoties ar sastāvdaļām. Patiks īpaši tiem, kas vēlas izvairīties no baltā cukura vai citiem mākslīgajiem saldinātājiem savā diētā. Cepumi ir ļoti sātīgi, taču "vainas" sajūtu mazina fakts, ka visas sastāvdaļas ir veselībai piemērotas, nesatur sliktos taukus, kā arī bagātīgi satur olbaltumvielas. Lieliska kombinācija ar karstu tēju un iemīļoto grāmatu vēsā ziemas vakarā.
.
Izklausās patiešām veselīgi! Noteikti būs jāpamēģina.
ReplyDelete